PersonalfestTips

5 nøkkelfaktorer for planlegging av bedriftens kick off

By desember 6, 2018 No Comments

Det er ikke alltid forretningsledere treffer spikeren på hodet når de planlegger bedriftens kickoff.
Kjent for de fleste er det at vi ledere er begeistret for å inspirere og motivere lagene våre til å gi sitt beste for året som kommer. Vi har planlagt, satt mål, hatt strategimøter og er forventningsfulle til det øyeblikket når vi får dele denne informasjonen med våre kolleger. Godt pakket inn i show og staffasje. Håpefulle for at de vil catche’ visjonen og løpe med den – med hensikt som en indre driv.

Ikke rent sjeldent bommer vi på målet når vi planlegger vårt event, fordi vi unnlater å ta høyde for de ansatte i prosessen. Vi klarer ikke å plassere oss i deres sko,  å spørre oss selv: “Hva ville våre kolleger ønsket seg?”


Disse 5 nøkkelfaktorene vil ikke bare legge til rette for de ansattes ønsker i planleggingsprosessen.  Men ved å implementere de gjennom konkrete aktiviteter på eventet, så vil du vesentlig styrke sjansen for å oppnå de ønskede effektene av økt engasjement og produktivitet, som følge av et vellykket kick off.

1

Samvær og lagånd

Våre teammedlemmer ønsker ikke å føle at de bare er en blant mange, en ansatt eller en person som utveksler sin tid for penger. Et økende antall studier viser at folk verdsetter inkludering og et godt arbeidsmiljø som viktigere enn å akseptere en jobb på grunnlag av lønn. Princeton Universitys ordsøkverktøy beskriver Team Spirit som «ånden til en gruppe som gjør at medlemmene vil at gruppen skal lykkes«. God lagånd og et sunt sosialt miljø som fremmer samhold og tilhørighet, bidrar til vekst og ivaretagelse av personell.

2

Moro

Moro kommer veldig høyt opp på listen over følelser  ansatte ønsker i sin arbeidshverdag. Flere og flere mennesker velger selskaper som tilbyr fordeler med en «morsom vri». Så mange flere blue chip selskaper investerer i dag i ‘utenfor  boksen’-måter å motivere sine lagmedlemmer. Å ha det gøy gir viktige fysiologisk effekter, som å øke nivåene av serotonin i hjernen, som igjen regulerer lag medlemmets opplevelse av angst, lykke og humør.

3

Klar visjon

Teamet ditt trenger deg for å sikre at bedriftens visjon er tydelig og formidlet på den enkleste mest effektive måten for dem. Hvorfor? Jo klarere din visjon er, jo lettere er det for teamet ditt å ta eierskap til visjonen din. Dette vil resultere i at flere kjøper den og at en større andel av teammedlemmene dine forplikter seg til å sikre at selskapet er på rett spor.

4

God ledelse

De beste lederne er ofte de som går foran. Hvor ofte er du med i lagøvelser? Gjør du en innsats for å bygge relasjoner med så mange av dine lagmedlemmer som mulig? Har du interesse i å utvikle deg selv som leder, bli den beste versjonen av deg selv? Teamet ditt vil se at du vet hvordan det er på gulvet, de vil at du skal bli kjent med deres virkelighet.  Ledelse betyr å gå foran. Gå den ekstra milen, slik at når du ser bak deg og rundt deg, så ser du et hav av engasjerte, motiverte mennesker som følger deg. Ikke fordi de må, men fordi de vil.

5

Minner

Ditt kick off arrangement må være minneverdig. Det må være en hendelse som skaper sterke opplevelser og følelser, nok til å ha innvirkning på organisasjonen langt inn i det kommende året. Minner fra de årlige kick off er et vindu inn i bedriftens historiske reise, nåtid og fremtid.

Man må ta konkrete grep for å skape og ta vare på minner av et kickoff. For å forsterke og forlenge effekten, må man gjøre det lett å returnere til opplevelsene, følelsene, budskapet og følelsen av tilhørighet, for igjen å kjenne på motivasjonen til å fullt ut engasjere seg, til å presse på videre og overgå det foregående året.

Minner er bra, men “ta og føle på” minner som de kan ta med tilbake hjem og på kontoret, gjør noe helt spesielt!

Avslutningsvis, ikke glem at kick off arrangementet ikke burde være for stivt, men ha følelsen av den gode mellommenneskelige nærhet og tilhørighet. Vi bruker største delen av livet på arbeidsplassen, så la kick off -en utstråle varmen fra et godt og estetisk tiltalende hjem.

Kilder

Ledernett om ånden i laget http://ledernett.no/%C3%A5nden-i-laget

Princeton University Wordnet http://wordnetweb.princeton.edu/perl/webwn

News Medical https://www.news-medical.net/?tag=/Serotonin