EventerTips

Fotobarista på fulltid

Det er noen forberedelser som må gjøres av deg som kunde før et event. Vi har snakket med to fotobaristaer om hva som må til for at et event skal bli best mulig. Kanskje du får noen tips om hva du kan gjøre for at deres jobb skal bli lettere når de ankommer ditt event.

Hva ønsker du å møte på et event?

Carlene: En kontaktperson som vet hvor fotobaren skal stå, i tillegg til at bord står klart. Noen ganger, spesielt på mindre eventer er det gjerne hovedpersonen (for eksempel bruden eller bursdagsbarnet) som er kontaktperson. På eventdagen er disse fullt opptatt med andre ting. Det er beste at kontaktpersonen kun har ansvaret for fotobaren på eventdagen. Fotobaren tar litt plass og det er også lurt å ha beregnet plass til gjestene som skal ta bilder. I tillegg bør fotobaren være plassert et sentralt sted slik at så mange som mulig ser den, og dermed får lyst til å ta bilde.

Astrid: På et event ønsker jeg å møte de jeg skal jobbe med. Å hilse på en kontaktperson og eventuelle andre som jobber på plassen der eventet skjer. Det er viktig for meg at vi sammen er enige om hvor Fotobaren skal stå, og at jeg slipper å komme dit og finne masse møbler og andre greier som må flyttes. Vi har mye utstyr med oss på jobb, og jeg ønsker å slippe ekstra tunge løft.

Hva er det mest minnerike eventet du har vært på?

Carlene: Det var et 70-årslag for en dame. Hun hadde invitert alle kvinnene i familien på brunsj. Alle var veldig hyggelige og synes fotobaren var kjempe gøy. Jeg fikk også lunsj og kaker, da blir man i ekstra godt humør. Jeg liker små eventer fordi du får tid til å bli kjent med gjestene siden det ikke er så mange deltakere.

Astrid: Det er ett event som er min absolutt favoritt. Å se 200 ungdommer synge til Post Malone – Rockstar på dansegulvet. Det var altfor, aaaltfor god stemning på Sinsen Fritidsklubb!

Hva kan gjøre oppdraget problematisk?

Carlene: For fulle mennesker! Det blir servert drikke på flere arrangement. Dette gjør at gjestene slipper hemningene sine og ler og er i godt humør, dette er positivt. Men på noen eventer kommer det til en punkt hvor gjestene har drukket litt for mye. Folk søler drikken sin, og om de ikke slipper rekvisittene rett ned på gulvet etter å ha tatt bilde, tar de dem med seg slik at de forsvinner. De blir også nysgjerrige på utstyret og begynner å åpne printeren blant annet. Dette kan være slitsomt, spesielt om det er mange mennesker.

Astrid: Å være 1 person på jobb kan være problematisk i ulike situasjoner, for eksempel er det å bære ut av bilen (spesielt i sentrum) noe som går lettere om man får litt hjelp. Det kan også være en utfordring og stenge Fotobaren om det skulle være tekniske problemer som raskt må løses for å kunne fortsette å bruke den optimalt. Da har jeg som regel spurt om ”forsterkninger”, slik at jeg kan bruke min energi på og løse problemet på kortest mulig tid.