FotograferingTips

Bedrifts­fotografering med Fotobaren

By januar 23, 2018 No Comments

I dag er det viktig å være til stede digitalt. Både på en nettside og i sosiale medier. I tillegg kan det å ha gode bilder være avgjørende for at en kunde skal velge akkurat din bedrift. Det er lett å falle for fristelsen og bruke et allerede eksisterende bilde av profesjonelle modeller. Det finnes mange gratis bilder på nett man kan ha på sin nettside, såkalte stockbilder , men for å være personlig og troverdig bør du ha bilder av deg selv og dine ansatte på nettet.

Hvorfor benytte fotobaren?

  • Å bruke fotobaren til ta firmabilder er kostnadseffektivt. Hos oss betaler du ikke for hvert bilde, men en timepris.
  • Dine ansatte kan derfor ta så mange bilder de vil og velge ut sine favoritter.
  • Dere får raskt tilgang til bildene i et webgalleri neste virkedag, fremfor å vente dager eller uker.
  • Fotobaren er effektiv å bruke når mange skal ta bilder på kort tid.
  • Med vårt system er det lett å holde full oversikt over hvem som er hvem i en stor organisasjon. Vi tar portretter, gruppebilder og situasjonsbilde. Alt din bedrift trenger for å profilere seg.

Hvordan foregår det

Vi kan ta bilder av alt fra små bedrifter til store firmaer. Prosessen er enkel. De ansatte får se sine live-redigerte bilder straks de er tatt. Deretter kan de sende bildene til seg selv. Det smarte systemet vi benytter tillater oss å samle inn informasjon om hvilket bilde de ansatte deler, og koble det til navn. På den måten mottar du et bildegalleri med ferdig utvalgte og navngitte bildefiler i høy oppløsning som dere enkelt kan ta med til videre bruk.

Hvordan vil du fremstå?

La bildene av dine ansatte reflektere bedriftens ansikt utad, eller “tone-of-voice”. Bildene sier mye om bedriften og dine ansatte. Skal bilde være nøytralt med et profesjonelt uttrykk, eller er kreativ ordet som beskriver din bedrift?

Bakgrunn

Bakgrunnen er med på å bestemme uttrykke i bilde. Bakgrunnen kan være en ren farge, interiøret på arbeidsplassen, eller bilde kan bli tatt utendørs. Bilde kan også bli tatt i det miljøet du jobber, for eksempel på byggeplassen, bak kassa eller på laboratoriet.

Hva skal jeg ha på meg?

Dine ansatte bør få vite om fotograferingen på forhånd, slik at de kler seg anstendig (uten å være overpyntet). Antrekket bør ikke ta oppmerksomheten fra din ansatt. Mønstrede med kraftige farger bør unngås. Klesstilen varierer fra bransje til bransje. Husk at stilen skal representere dere som bedrift. Går dere i private klær på jobb, ha dette på bilde. Går alle i bedriften vanligvis i dress, da bør dette være antrekket for bilde. Bli enige om detaljer, slips eller ikke slips? Skal alle ha private klær, arbeidstøy eller uniform?

Rekvisitter i bedriftsfoto?

Du kan gjøre bilde originale og gøyale ved å ha med en eller flere rekvisitter. Rekvisitten kan være noe som symboliserer din arbeidstakers arbeidsoppgave. Jobber du for eksempel med kundeservice kan du ta bilde med en telefon, er du fotograf kan du ta bilde med et kamera, eller kanskje du er tømrer, da kan du ta bilde med en arbeidshjelm.